god's paradise!
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
30 Januari 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland
tijd voor mijn eerste verhaal uit nieuw-zeeland! allereerst moet ik even zeggen: wat is het hier ONGELOOFLIJK MOOI! de rust, de mensen, de plaatsjes, echt heel idealistisch allemaal.
voordat ik me op nieuw-zeeland ga storten blijf ik eerst nog even in australie;) daar heb ik namelijk de nationale feestdag meegemaakt, australia-day! en jeetje wat zijn die australiers nationalistisch zeg! als grap wilde ik NL-vlaggetjes gaan uitdelen op deze dag (die k van lisette heb gekregen) maar dat staat ongeveer gelijk aan zelfmoord denk ik:P dus dat heb ik maar gelaten;) we hebben australia-day gevierd met een paar echte ozzies en duitsers. zelfs de ozzies hadden het nog nooit meegemaakt! natuurlijk werd de dag afgesloten met schitterend vuurwerk, wat mooier was dan newyears eve volgens omstandigers:P echt wel grappig, ik was niet eens met nieuwjaar hier en heb nu al twee keer vuurwerk gezien:P
maar na het drukke feest (200.000 mensen waren er in darling harbour) moesten tjessa en ik toch echt wat slaap gaan pakken, want de volgende dag zouden we naar nieuw-zeeland vliegen! dan konden we eindelijk ons leuke maar toch smerige hostel verlaten (lees: hier heb ik mijn eerste kakkerlakken gespot) de vlucht naar nieuw-zeeland was toch nog goed voor 3 uur vliegen, doe dan ook nog het tijdverschil van 2 uur later erbij en je dag is zo voorbij:P
was best wel balen, we kwamen vrij laat in het hostel aan en de volgende dag zouden we meteen vroeg naar paihia vertrekken helemaal in het noorden van nieuw-zeeland. na een lange busreis(toch nog 4 uur rijden) kwamen we eindelijk aan bij de mooiste kust van nieuw-zeeland. tenminste, dat zegt men:P maar het is inderdaad supermooi! er liggen 144 eilanden in dit gebied. ik had een leuke deal gesloten met een reisbureau, 2 overnachtingen, 2 boottochten en een BBQ;) oja en een halve liter bier:P want alle biertjes worden geserveerd in minimaal 0,5 liter glazen. de boottocht was echt heel leuk, je passeerde allemaal schattige plaatjes en het was gewoon heel relaxed:D gelukkig maar, want de volgende dag moesten we weer vroeg op! we gingen naar het uiterste puntje van nieuw-zeeland, cape reinga. nieuwzeelanders geloven erin dat als je deze wereld verlaat, je via cape reinga naar de andere wereld gaat. het is dan ook een hele spirituele plaats voor de maori's, er zijn trouwens heel veel legendes over het ontstaan van nieuwzeeland en bepaalde heilige plaatsen, dat is toch leuk om te weten. de rest van de tocht was ook super, je reed met de bus gewoon over het strand, omdat ze daar geen wegen hebben, en daarna een stuk door een soort oerwoud waar we gingen sandboarden op giga-zandheuvels! (krijg al pijn in mijn benen bij de gedachte eraan, je moest die zandheuvel namelijk oplopen, echt heel erg zwaar!) maar naar beneden gaan ging gelukkig een stuk makkelijker:P de buschauffeur was trouwens echt een geweldige vent, zat allemaal verhalen te vertellen over zichzelf en dat ie altijd met een handtas loopt en blablabla, nou ja, het was in ieder geval niet saai:P en wat kan die man rijden! af en toe dacht ik: owh god daar ga ik! maar niks aan de hand, reed gewoon langs ravijnen en zo alsof het niks was (pap, je zou het geweldig vinden!)
ook dumpte hij ons nog even bij een heel mooi stukje zee, strandje, palmboompje, helderblauwe zee, je hoort mij niet klagen:P en echt de stranden hier, als er 4 mensen lopen is het druk! dat is toch even wat anders dan scheveningen:P
even een frisse duik genomen met james (engelse gozer) en toen de bus weer in voor de lange tocht terug. maar zeker de moeite waard! helemaal bek af kwamen we terug en dan toch nog even de bar in voor een lekker biertje (als het zo doorgaat, krijg k nog s een bierbuik!)
vandaag hebben we voordat we weer terug moesten, russel bezocht, de oudste stad van nieuw-zeeland. schattig plaatsje, we hebben een mooie wandeling daar gemaakt. momenteel zit ik weer in auckland, drukke stad, dat is wel weer even wennen na al die rust. morgen vertrek ik naar mercury bay, en daarna naar rotorua, waar tjessa en ik uit elkaar gaan,dan ben ik voor het eerst echt alleen. gelukkig weet ik al hoe alles hier een beetje gaat en misschien ontmoet ik james nog wel in taupo, kan ik weer een stukje met hem mee reizen.
zo gaat dat hier, je ontmoet mensen, trekt met ze op en voor je het weet, neem je weer afscheid. dat is heel raar maar tegelijkertijd ook heel normaal, want je blijft altijd nieuwsgierig wie je in het volgende plaatsje weer ontmoet!
30 Januari 2008 - 10:12
Sofie:
JAaaa eindelijke een keer de eerste!!!!
Ben je al Gnorks enzo(zoiets..zelf geen fan van Lord of the Rings..) tegengekomen;)? Klinkt allemaal supermooi hoor!!:O
Kus en veel plezier nog verder -
30 Januari 2008 - 10:22
Linda:
Klinkt fantastisch allemaal!
FOTOOOOO'S!!! :D
xx -
30 Januari 2008 - 12:43
Jane:
Heeey!!
Wauw klinkt echt te gek!! Mooie witte stranden met helderblauwe zee.. boy oh boy!:O En hier regent het en is het koud!! Echt zooo vet wat je allemaal doet:D:D!! Ik ben indd ook benieuwd naar de foto's!! En ook leuk dat je allemaal mensen van andere nationaliteiten ontmoet, dat is juist heel cool man!!:D
Veel plezier verder aan de andere kant van de wereld;)
xxx Jane -
30 Januari 2008 - 15:00
Marije:
hay babe, klinkt HEMELS daar, ik ga je
NUU!
achtervolgen!!!
spannend dat je nu in je eentje door gaat reizen, ik weet in ieder geval zeker dat je dat wel aankunt ;) jij met je charmes, en je bos rode krullen, dat komt helemaal goed!
dikke kus
marije
ps: waar blijven de foto's van die mooie australische mannen ;)
30 Januari 2008 - 18:36
Michelle:
Heeej nouk!!
Klinkt echt super tof wat je daar allemaal doet, komt onze outback jack nog van pas zorg je een beetje goed voor m :P. Nog heel veel plezier daar en niet te veel bier drinken he :P.
Kusje!!! -
31 Januari 2008 - 20:22
Inge En Marco:
heeeeee anoukie, wat gaaf om op deze manier jou avonturen mee te beleven.
ook de fotoos zijn helemaaaaaal tegek..
geniet maar van iedere minuut meis.
hele dikke kussssen van mar en mij, hou contact -
01 Februari 2008 - 21:05
Wouter:
Klinkt goooeeed!
kus
ps 'je ontmoet mensen, trekt met ze op en voor je het weet, neem je weer afscheid' --> waarschijnlijk leer je ze in die korte tijd beter kennen dan in Nederland... niet?