Taman Negara: Jungle trekking!
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
07 Juni 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
jeetje, wat ik de afgelopen dagen toch allemaal heb meegemaakt! echt helemaal GEWELDIG! bijna onbeschrijflijk, maar ik ga toch een poging wagen, dus veel plezier met lezen!
op dit moment zit ik in teman negara, de oudste jungle van de wereld (1,3 miljoen jaar). de afgelopen 3 dagen heb ik me diep in de jungle bevonden, zonder electriciteit en schoon water en ik moet zeggen dat dat het meest intense was wat ik in mn hele reis gedaan heb. de indrukken, de ervaring, de test, t was echt ongelooflijk!
de eerste dag, nog helemaal fris en fruitig begonnen we aan onze 8 kilometer wandeling die 5 uur zou gaan duren. de groep bestond uit 6 mensen, 2 fransen, 1 uit wales en 3 nederlanders, john, jesca en ik en natuurlijk een gids (yee), anders had ik dit verhaal niet eens kunnen schrijven:P we gingen eerst met een heel triest bootje naar de plek van bestemming, daar zou onze tocht beginnen. na anderhalf uur en vele liters water later kwamen we aan (ik overdrijf niet, ik was doorweekt toen ik uit t bootje stapte en ik kan ook zeggen dat mn kleding de dagen erna nog steeds even nat waren, van t zweet:P). maar goed, vol goede moed begonnen we aan de wandeling.
even onderbreking: ik zit nu in iemands huis te internetten en ik zit in de slaapkamer waar iemand dus nu aan t bidden is op een kleedje, heel apart allemaal!
MAAR GOED verder met t verhaal:P we gingen die dag dus 8 km afleggen in 5 km en we zouden gaan overnachten in een grote grot. nou klinkt 8 km niet heel veel, maar vergeet niet dat t door de dichtgegroeide jungle was en er geen enkel stuk recht was, t was of omhoog of naar beneden. plus dat alles nog s vet blubberig en nat was, we hebben echt moerassen en rivieren overgestoken over slechts 1 boomstam, probeer dan je evenwicht maar s te houden op mn goedkope gympen! maar nergens ingevallen of extreem nat geworden (toch jesca?:P) kam wel zeggen dan mn mooie rode schoentjes nu bruin zijn en nog steeds nat, maar ach, daar is de wasmachine goed voor:P
na 5 uur wandelen (lees: klimmen) kwamen we uitgeput aan in de grot waar we gingen overnachten. we zetten ons kamp op, vuur maken (probeer dat maar s met nat hout) en eten koken. wat nog een hele klus was op 1 gasfles voor 7 personen. we sliepen op hele dunne matjes met ons slaapzakje op de stene bodem dus gegarandeerd stijf de volgende ochtend:P maar t was een hele ervaring, er kwamen ook wilde beesten de grot in, dus daar was t vuur ook goed voor. nadat we elkaar uitgebreid gecheckt hadden op bloedzuigers (zit er 1 op mn kont?) was t tijd om te 'douchen' met andere woorden: dat beekje waar we langliepen was onze wasplaats:P weer helemaal back to basic stonden we daar met zn 6en te 'douchen'. john voelde zich net adam in t paradijs, want hij werd gedoucht door 2 vrouwen naar eigen zeggen en hij sliep dr ook nog mee:P vervolgens tijd om wat te eten, rijst natuurlijk:P de gids had heel goed gekookt, we hadden rijst, groente en vlees (uit blik) we vielen aan en niet heel veel later gingen we allemaal 'lekker' naar bed.
de volgende ochtend heeft de gids ons later slapen en werden we om 10 uur wakker. brood geroosterd boven t vuur, rustig aan weer inpakken en dan weer weg, want er stond weer een dag van 5 uur lopen te wachten. iedereen trok zn natte zooi weer aan, zelfs de duurste schoenen waren doorweekt, dus ik was zielsgelukkig met mn lichte gympen:P we liepen dit keer naar een rivier waar we in konden zwemmen, daar zouden we lunch hebben en vervolgens weer verder trekken naar een lokaal dorpje. we moesten ook nog een andere rivier oversteken en daar ging t even mis voor jesca (viel zo in t water) maar gelukkig kon ze er later we om lachen:P wij heerlijk gezwommen in de rivier (half naakt, want ik had geen bikini) maar t was echt een soort film waar k in zat, soort tarzan! (jane, kwam je nog opzoeken, maar tarzan zei dat je met de apen aan t spelen was:P) of junglebook ofzo, echt heel unreal. maar die avond kwamen we dus aan in t lokale dorpje, en dan ook echt lokaal. geen stroom en gas en ze deden alles volgens traditie. denk maar aan 'groeten uit de rimboe' dan zit je redelijk goed. en t mooie was dat dit ECHT was en geen toeristen vermaak. de kinderen waren supernieuwsgierig en heel verlegen. ze stonden ook met open mond en vol bewondering te kijken toen jesca en ik handenklap spelletjes en frans bauer liedjes begonnen te doen. echt wat een ervaring! wij sliepen ook in hun huizen en de volgende ochtend gingen we vuur maken zonder lucifers en leren jagen met een blaaspijp. natuurlijk had ik er weer talent voor en schoot ik als enige de pijl 2 keer in de roos. en t vuur maken lukte ook nog! kon er zo blijven wonen joh:P maar goed, iets beter geslapen dan in de grot, dit keer op een houten vloer:P
de volgende ochtend was t helaas weer tijd om te gaan, na nog een boottochtje (weer zeiknat) arriveerden we weer in t dorpje waar we begonnen waren. ben opgelucht dat we weer in een normaal bed kunnen slapen en weer normaal kunnen douchen, maar wat een ervaring. echt, zelfs de foto's is pas de helft van wat t werkelijk was! zal proberen zo snel mogelijk de foto's erop te zetten, anders moet ik wachten tot ik weer bij Hebe ben. morgen vertrekken john, jesca en ik naar de cameron highlands, de theeplantages om (je raad t nooit) alweer te gaan wandelen! daarna is t gelukkig tijd om te relaxen op de perhentian islands(snorkel paradijs) en dan vertrek ik weer richting kuala lumpur om waarschijnlijk een ticket naar thailand te boeken en daar nog even 2 weekjes rond te trekken, weer samen met john en jesca of met michael. ik zie t allemaal wel! 30 juni kom ik weer richting NL, een maandje eerder dan gepland, maar ik ben een beetje uitgeput van alles indrukken en t reizen. plus dat ik mn familie en vrienden natuurlijk mis. dus nog een klein maandje en ik kom zoetermeer en omstreken alweer onveilig maken!
dikke kus Anouk
PS: michiel, heb dik respect voor je 6 daagse jungle tocht, weet hoe je je voelt nu:P
PS2: de gids nodigde me nog uit voor de 7-daagse jungle\berg tocht, omdat ie onder de indruk van me was, maar heb gezegd dat ik er nog even over moest nadenken...:P
07 Juni 2008 - 12:48
Ingmar:
VETTT!
als ik dat zo hoor benk jaloers joh:D lijkt me zo vet om dagen in de middle of nowhere in de jungle rond te lopen:D
veel plezier nog!
kus
07 Juni 2008 - 12:50
Jane:
Ja die Tarzan van mij is ook zó dominant, laat me de boomhut nooit uit...tuurlijk had ik wel ff met je willen praten;).
Maar goed klinkt indd vet gaaf!! Hopelijk lukt het om de foto's er op te zetten!! Veel plezier straks bij de theeplantages!! xxx -
07 Juni 2008 - 13:07
Marit:
Dag lieverd,
hoe gaat het nu met je? zo te lezen helemaal super! ik ben echt jaloers op al die dingen die je doet! lekker trekken in een jungle, super vet toch?
Esmée mist je ontzettend! maar ik denk iedereen wel! maak van dat laaste maandje nog een knaller en dan weer op naar een nieuwe studie!
heel veel liefs,
xxxMarit -
07 Juni 2008 - 15:26
Lisette:
Hey Anouk!
Klinkt echt weer als een super-ervaring!! Ben heel erg benieuwd naar de foto's!
Ondanks alles toch wel fijn hoor, dat je wat eerder naar huis komt! (mis je veel te veel ;))
Dikke kus -
10 Juni 2008 - 08:37
Tjes:
Waaaaaaaah wat vet zeg! Hmmm was vast iets voor mij geweest,zo'n tocht..hele aparte ervaring!!hahahaha zeker een hele beproeving lees ik wel! ben dan nu ook zeker benieuwd naar je foto's
Liefs TJes