arrived at Tokyo airport!
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
15 Januari 2008 | Japan, Tokio
nou mn eerste bericht uit het buitenland: Tokyo!
vergeef me voor de spelfouten, ik laat de neerlandicus in mij maar even varen, want dat toetsenbord hier is echt een ramp:S staat vol met japanse tekens! maar natuurlijk spreek ik vloeiend japans, dus no worries, mate!:P
gelukkig heb ik de computer onder controle;) nu het echte verhaal:
vanochtend afscheid genomen van familie. ik moest best even slikken (zeg maar gerust huilen) maar eenmaal door de douane is er geen weg meer terug, nou ja, dan wil je gewoon niet meer terug, je hebt er maanden naar uitgeleefd, dus KOM MAAR OP MET DIE REIS!
eerst van schiphol naar londen gevlogen, een inkomertje, kwestie van opstijgen en weer landen:P maar daarna was het meteen raak: 11,5 uur vliegen van londen naar tokyo. de vluchtverliep goed, geen vertraging en de reis was goed verzorgd, britsh airways is erg fijn om mee te reizen, alleen erg krappe plaatsen, maar daar had ik natuurlijk geen last van, klein zijn is toch wel fijn!:P
het rare is alleen dat je tegen de tijd in reist, het is hier nu half 3 in de middag, als het goed is liggen jullie allemaal nog op bed nu:P toen het dus donker tijden de vlucht, deden de stewards er alles aan om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk het idee kreeg dat je moest gaan slapen. mar als eigenwijze nederlanders hebben we gwn zitten kaarten en films zitten kijken, that is how we do it! anders komen we nooit op australische tijd;)
het eerste wat opvalt aan tokyo: van bovenaf lijkt t best wel klein:P haha nee hoor, flauwe grap, but give me some credit, ik heb nog niet geslapen! en echt gegeten... als je vliegtuigmaaltijden daarbij wil rekenen, dan heb ik wel iets gegeten:P
maar nog iets wat opvalt aan tokyo: het engels van de japanners is ronduit SLECHT. ze staan je vragend aan te kijken als je vraagt: were is the exit? dus ons verhaal over dat we stierven van de honger en nog 11 uur moesten wachten op de volgende vlucht naar sydney, snapten ze natuurlijk helemaal niet. ze wilden ons in de rij zetten om japan in te trekken en ik geloof dat de planning toch echt australisch was... dus heb ik in vloeiend japans uit gelegd dat we wat wilden eten en drinken... noodles, sushi:P uiteindelijk is alles goed gekomen ,anders had ik dit bericht niet kunnen tikken ofcourse;)
verder is alles prima met mij, alleen ben ik een beetje brak, maar de rest van mn reisgenoten zijn het ook. we gingen even opfrissen in het toilet, we wisselen alles uit en delen alles uit, eerlijk zullen we alles delen, de ware backpackers-spirit!
alleen staan mensen je wel heel raar aan te kijken als je alles neerzet in de wc (leek wel een hotel met al die spullen mam, kon het zo allemaal uitstallen:P)
hahaha, maar ik heb nu al zoveel meegemaakt, dat is gewoon niet te beschrijven, zo blijkt maar weer dat niet alleen het doel belangrijk is,
onderweg is ook ergens (van de scheurkalender;))
nou ik ga maar weer stoppen, als ik over die ene vlucht al zo veel kan vertellen, vrees ik voor de verhalen die nog moeten komen:P
Dikke Kus uit Tokyo!
(vallen de spelfouten mee?:P)
15 Januari 2008 - 07:14
Wout:
Hey Anouk!
Jeus, helemaal in Tokyo... zover kan ik niet schreeuwen hoor :-p. Hip reisje zo even naar Australië en Nieuw Zeeland. Ik wou dat ik jou was :-D!
Veel plezier daar en denk maar fijn aan hoe wij allen zitten te zwoegen om ons neerlandse bestaan voort te zetten... :-P.
Wout (sickman) -
15 Januari 2008 - 08:17
Joost:
Haai, ik wist niet dat je naar Australie zou gaan!?!?! Hoe lang blijf je daar? En ga je een rondrijs maken of ga je daar werken? Vertel!! Wel cool dat je dat in je eentje doet, raar he al die Japaners en hun engels!! veel plezier daar beneden, pas je op dat je niet om valt?!?! Groetjes Joost -
15 Januari 2008 - 09:09
Robert:
Hey noukie!
Leuk dat het bevalt zeg!Wees maar blij, ik weet niet hoe het weer daar is maar hier lijkt het alsof de halve atlantische oceaan op ons hoofd leeggekiept is (plus, ze hebben daar lekkerder eten (A)).
Hoe dan ook, have fun daar, en laat maar geregeld weten hoe het gaat :P
Dikke kus,
Robert :) -
15 Januari 2008 - 10:11
Lisette:
Anouk!
Wat leuk om nu al iets van je te horen! :D Echt een gek idee dat je nu zo ver van ons verwijderd bent!:P
Kijk uit naar je volgende berichtjes, want ben echt benieuwd wat je allemaal gaat meemaken!
Dikke kus terug vanuit Zoetermeer! -
15 Januari 2008 - 10:14
Jane:
Heee gelukkig je bent al veilig aangekomen in Tokio, dat is al een hele opluchting;), goed dat je ff wat laat horen!! Fijn man dat je t leuk hebt met je reisgenoten.. nou ik zou zeggen eet lekker iets en je zit gewoon al bijna in Australie!!:)
Tot horens!!
xxx Jane
ps: Monique is ook veilig aangekomen in Miami;):) -
15 Januari 2008 - 11:14
Mieke:
Hoi Anouk, hebben Mo dus zondag naar Schiphol gebracht en ik moest ook ff slikken. Voor jou best een lange zit, eerst naar Tokyo en dan door naar Australie. Ben heel benieuwd hoe je het daar vind,
groetjes, Mieke -
15 Januari 2008 - 13:01
Marije:
heee anouk! wat leuk om zo snel al wat van je te horen, ik hoop dat je alles wat je gaat meemaken hier gaat opschrijven want ik wil ALLES weten en horen ;) en ik wil snel ook foto's zien! :P
goed dat je helemaal heel bent aangekomen in tokyo na zo'n lange reis! Hier in Nederland is het rotweer, maar ik gun je een prachtige landing in het warme verre australie ;)
dikke kus
je lange vriendin
15 Januari 2008 - 14:27
Mootje:
Hey! Nou nou je hebt al aardig wat beleefd dus...en jouw japans is natuurlijk ook vloeiend, dus dat was vast een makkie om wat te gaan eten! ;-p heel veel plezier verder en laat nog veeeeeeel van je horen! Ik mis je ook al!
kussies -
15 Januari 2008 - 15:04
Susanne:
Heeey anouk!
Leuk om dit zo te lezen :D
Ik beleef nog is wat met al die verhalen zo, jij richting australie vriendin van me in australie, nou nou ;) ;)
Have fun daar!!!
XXX Suus -
15 Januari 2008 - 18:10
Doos:
Eeeey spook!
Da's al een flinke lap tekst zeg... hou m'n hart vast voor de komende tijd ;). Spelfouten vallen overigens mee hoor :P.
Have fun girl en geniet!!!!
Liefs,
Doos -
15 Januari 2008 - 18:37
Irene:
Haai meis,
wat gaaf zeg!!
Wat is je doel eigenlijk? Is het voor je studie?
Nou ik hoor t wel van je en k zal proberen zoveel mogelijk je berichtjes te blijven lezen!
Dikke kus en heel veel plezier!
Liefs Irene (Friskes) -
15 Januari 2008 - 19:47
Felicia:
hey leuk bericht van je te horen en zie heel veel spel fouten nee hoor grapie veel plezier en pas goed op je zelf dikke kus felie -
16 Januari 2008 - 08:29
Daan:
Heey Anouk,
:P k kon t nog lezen dus t valt mee;P iig blijf k je verslag volgen. Heel veel plezier in Australia,
Daan -
16 Januari 2008 - 08:50
Reem:
Hey Nouk,
Dat begint al goed! Veel plezier...
Horen snel weer van je ;)
Reem -
16 Januari 2008 - 21:30
Esmee:
hoi noukie :)
en hoe gaat het nu met je? mis je me heel erg :P hier is alles goed we missen je wel hoor! het is zo stil...:P
nou ja je hoort nog wel meer van ons
dikke kus en knuffel
je zusje -xxx- -
17 Januari 2008 - 17:33
Judith:
ANOUKJE!!!!!!!!
Wat super gaaf!!!
Een Superstart van een Superreis zo te lezen!
Geniet ervan meis, je hebt het dubbel en dwars verdiend!
xxx judith -
17 Januari 2008 - 21:33
Cris:
Hey Noukje,
Alles is oke met jou behalve je bagage .
OOk dat komt goed , fijn om zooo snel wat van je te horen.
Veel plezier en we blijven je achtervolgen.
Liefs ron cris tim en een dikke knuffel.
xxx