australia, here I am! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu australia, here I am! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu

australia, here I am!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

17 Januari 2008 | Australië, Sydney

hallo alweer!

ten eerste wil ik even zeggen: bedankt voor jullie leuke berichtjes, echt fijn om dat allemaal te lezen!

nou ik ben nu al een dag in sydney en raad eens wat? het REGENT! dus de andere helft van de oceaan valt momenteel op mijn hoofd robert;) maar bij aankomst was het wel 30 graden en volop zon, binnen 6 minuten was ik rood! (als in verbrand:P)

maar dat mocht de pret niet drukken, evenmin als het feit dat ik mijn bagage nog niet heb. er was een fout op london heatrow, maar het wordt morgen naar mijn hostel gestuurd, met als voordeel dat ik m nog niet hoefde te sjouwen:P een andere reisgenoot van me zit met hetzelfde probleem, maar het zal wel goedkomen.

maar nu even leuke dingen! alles was goed geregeld, er stond iemand op ons te wachten bij het vliegveld, er was een busje richting hostel en we konden meteen onze kamers in. ik deel mn kamer met 3 zuidkoreaanse jongens, een nederlands meisje en met tjessa. het engels van de koreanen is bizar slecht! als je vraagt waarom ze hierheen zijn gekomen, zeggen ze hoe ze heten, best dom, maar wel grappig:P

ik had alleen geen bagage om uit te pakken, dus ik was snel klaar;) gelukkig kan ik alles van tjessa lenen. kleding en toiletartikelen en believe it or not: ik loop nu al zonder make-up! dus wat nou ik heb het nodig, je wordt zoveel makkelijker hier, als je het niet hebt, heb je t niet, punt. I LOVE IT! maar als ik het weer heb, ga ik het weer gebruiken, can't help it:P

het nachtleven is trouwens ook vet gezellig hier! lekker gedanst op R&B, ietwat oudere muziek en er komt helaas geen nederlands rondje voorbij, maar goed om op te dansen! en de eerste mannen zijn al aan de haak geslagen, echt ze zijn nog hardnekkiger dan in NL hier, en dat zonder make up!:P er was er eentje die ging meteen een dubbele wodka voor me halen en zn volgende vraag was: should I show you my apartment? ... no thnx, but thnx for the drink:P mijn lieftallige reisgenoten hebben alles vastgelegd, dus foto's volgens spoedig;)

vandaag heb ik een curcsus gehad over hoe en wat in australie, bankrekening, simkaart, telefoonkaart, vip pasjes, places to see, enz. heel handig, maar heel veel informatie, en das niet zo fijn als je een jetlag hebt, maar moet nog een aantal dingen regelen, dus dat komt goed;) trouwens ook gave job-offers hier! bijvoorbeeld cosmetica verkopen of oppassen bij australische familie, ik kreeg bijna zin om te werken joh!:P

kep zojuist ook mn eerste fatsoenlijke maaltijd gegeten, de supermarkt heeft echt te lekkere dingen hier! zoals: BBQ chicken wings, kant er klaar, heerlijk. en een lekker broodje gezond gemaakt;)
en iedereen kookt in een gigakeuken hier, met gigakoelkasten, echt leuk!

sydney is trouwens heel overzichtelijk en bijna alles is op loopafstand, het operahouse en de harbourbrigde al gezien, vanavond naar de sydney tower voor een amazing view, zoals ze dat hier zeggen:P maar toch is sydney weer de zoveelste grote stad, zoals berlijn of parijs. de natuur lonkt, gelukkig begint maandag mn surfcursus, can't wait!

oja, ik wil jullie niet bangmaken, maar het is een wonder als ik levend terugkom:P we kregen ook een cursus over veiligheid in australie en op welke spinnen en slangen we moeten letten (esmee, ik wist alles al, dus nog bedankt voor je advies:P) en altijd je schoenen checken, beddengoed en kleindg uitschudden. ook staan er op het strand allemaal vlaggen, sommige betekenen dat er haaien zwemmen of dat er een hele sterke stroming is. daar sterven de meeste zwemmers door, je moet er niet tegenin zwemmen zeiden ze. verder moet je heel heel HEEL goed drinken, want anders droog je heel snel uit. en dat is inderdaad waar, want ik merk aan mijn lichaam dat het echt vocht nodig heeft, gelukkig kan je water uit de kraan drinken hier;)

dus ik werd alweer lekker bang gemaakt:P maar ik overleef het wel, en anders heb ik een leuk leven gehad (toch jane?:P)

nou ik merk alweer dat het verhaal weer veel langer is dan ik me had voor genomen, sorry daarvoor, maar echt, je moet het echt meemaken, echt heel bijzonder.

nou ik hou het weer voor gezien, k hoop snel weer een verhaal te kunnen schrijven.

keep in touch!

dikke kus Anouk

• 17 Januari 2008 - 07:52

Mitchell:

haha super vet om dit allemaal te lezen!
    wel zuur dat et zohard heeft geregent haha maja wat doe je eraan he ;-)
    nog heel veel plezier op je reis, en kijk uit voor de spinnen etc :-P
    kus Mitchell (die lange ^^)

• 17 Januari 2008 - 08:11

Denise L :

Heey collegatje..!! haha je had bijna zin om te werken :P hahah doe is eff niet zo leip joh :P Fijn dat je veilig bent aangekomen, wel balen van je bagage! hoop dat die snel komt! en geen spinnen mee naar bed nemen he :D Veel plezier !! Xx

• 17 Januari 2008 - 08:20

Nadieh:

Hoi Noukie! :D..

Leuk om het allemaal te lezen! :D..wel vervelend dat t regent..:P. Maarja fijn dat je goed bent aangekomen, alleen nu nog wachten op je bagage :)..Leuk dat je het zo fijn hebt daar! :D

• 17 Januari 2008 - 08:56

Abigail:

Superleuk, dat wij allemaal kunnen lezen wat jij daar allemaal uitspookt. Ik wist wel dat je naar het buitenland ging, maar niet precies voor wat. Ben je aan het rondreizen en werken?
    Vind het heel tof dat mensen alles uit het leven halen en experiences opdoen!!

Veel plezier en in afwachting op je volgende avontuur.

Liefs,
    Abigail

• 17 Januari 2008 - 09:17

Susanne:

oee dat laatste vind ik toch wel een beetje eng hoor haha ;) dus doe maar voorzichtig!
    verder echt leuk om al je verhalen hier te lezen :D
    veeel plezier en ik lees je volgende avonturen wel weer ;) xxx

• 17 Januari 2008 - 09:19

Lisette:

hahaha, foto's spreken voor zich volgens mij ;) heel erg leuk!!
    xxx

• 17 Januari 2008 - 09:37

Fleur:

Hee Anouk!
    Wat leuk dat ik ook je Australie-avontuur-mailtjes krijg! Anders had ik waarschijnlijk niet geweten dat je NL had verlaten ;)
    Gaaf man, zo'n grote reis! Ik hoop dat je het daar ontzettend naar je zin hebt, en dat je er volop van geniet natuurlijk ;)
    Liefs, Fleur

• 17 Januari 2008 - 09:38

Moeders Tjessa:

Bij gebrek aan foto's op de site van Tjessa, ben ik op die van jou terechtgekomen. Geweldig om te zien en ik hoop dat jullie en te gekke tijd hebben daar. Pas je een beetje op elkaar?
    Groetjes Hanna

• 17 Januari 2008 - 10:09

Marije:

heee anouk, echt een superverhaal ga vooral zo door! jij ook met je natuurlijk charmes ;) die australische mannen vallen daar natuurlijk als een blok voor. en regen is een zegen he!

een dikke kus die hopelijk overzee ook aankomt

• 17 Januari 2008 - 14:53

Marit:

Heeeee Anouk!(L)
    Alles goedd?
    Je hebt het wel heel leuk daar he!?
    Leuk om het steeds te lezen!
    Have Fun!
    kuss(K)

• 17 Januari 2008 - 14:58

Astrid:

Hoooi Anouk!
    Onwijs gaaf dat je nu in Australia bent!! En super leuk om foto's te zien en verhalen te lezen:) Ik hoop dat het een ervaring wordt om nooit te vergeten!Maar aan het verhaal te horen lukt dat wel;-)
    Liefs!

• 17 Januari 2008 - 15:21

Esmee:

hoi noukie:)
    toch nog wel ergens goed voor he? die tv :P wat heb jij nou al een zooitje gemaakt zeg hoe krijg je het voor elkaar !:P hier thuis kan je van de vloer eten :) echt wel grappig :p
    hier is alles ook goe dus heel veel plezier met surfen ^^
    -xxxxxxxxxxxxx- je zusje

ps ik mis je wel heel erg hoor :(

pps blijf vooral die tips opvolgen erg belangrijk :)

• 17 Januari 2008 - 16:38

Jane:

Hahaha echt lachen!! Back to basic.. zonder bagage, make-up, regen en een jetlag.. en je klinkt nog super vrolijk that's the spirit!!:D
    Maar het ziet er echt gezellig uit!! Overigens zal ik het toch wel waarderen als je levend terug komt (ook al heb je dan een onwijs leuk leven gehad:P;)).. dus kijk maar uit voor alle enge dingen, oké??
    En wat al die hardnekkige mannen betreft: just say nay!!(H)
    Nou heel veeeeel plezier verder EN goed insmeren he(H):P!!

Heel veel liefs,
    Jane

• 17 Januari 2008 - 16:42

Jane:

oh trouwens: leuke foto's!! ook van t vliegveld..met die massagestoelen, volgens mij mag t al een wonder heten dat je dáár levend uit kwam;)
    EN vet goed dat je ons zo goed op de hoogte houdt, echt super!!:D Wel blijven doen he;)

xxx

• 17 Januari 2008 - 16:58

Oom Simon&TanteTiny:

Hoi Anouk,

fijn te horen dat alles goed gaat. een beetje pech met je bagage,maar dat komt ook welweer goed. We snappen niet dat je er zo'n klerezooi van maakt zonder je slullen. Hoe zou het er uitzien als je alles weer hebt. wees voorzichtig met de spinnen en slangen. Verder veel plezie.
    xxxxxxx

• 18 Januari 2008 - 16:21

Irene :

Lievee Anouk,
    Daar ben je dan het grote meisje in de grote stad. Of voel je je nu toch echt klein?? Ja op het Alfrink was je al niet de grootste, maar in zo een wereldstad....
    Ik vind dat je heel veel lef hebt! Heb een hele fijne tijd. Doe geen dingen die ik ook niet zou doen ;)... Maar ga lekker genieten. Ik sta zelf te trappelen tot ik weg kan, dus verwacht ik wel nuttige tips.
    Liefs, xxx
    Owja Show je moves!! Dat blijft het allerleukste. Bye Dansmaatje

• 18 Januari 2008 - 18:16

Die Van Het Hoekhuis:

hallo Anouk,

Welcome down under! Leuk om te lezen over bekende plekjes in Sydney. Voor ons is het al weer bijna twintig jaar geleden maar op de foto's zien het opera house en de brug er nog hetzelfde uit! The Aussies zijn blijkbaar ook niet veranderd. Nog altijd even open en spontaan. Als ze je leuk/aardig vinden dan gaat de deur meteen voor je open; als ze je niet mogen dan weet je dat ook direct.
    Geniet van de surflessen en we kijken uit naar je volgende bericht.

veel plezier,

Jos en Carla

• 18 Januari 2008 - 18:45

Je Surf Rivaal:

Onwijs veel succesmet je surf lessen morgen ;) als je niet binnen een half uurtje op die plank staat kun je het beter meteen opgeven voor over 9 maanden (H)

Klinkt allemaal trouwens echt te vet voor woorden, beetje te ... waaneer komt het afzien gedeelte?

Succes met alles xx

Ps: 90 % is pedellen

• 20 Januari 2008 - 00:45

Merel:

Hee anouk.
    Leuk die foto's!! Komt me allemaal erg bekend voor ;-) Nou, onwijs veel plezier met je verdere reis (eerst lekker surfen tussen de surfdudes:-D) en daarna in Nieuw Zeeland. Misschien zie ik je wel weer als je weer terug ben in Oz. Geniet er van he!!
    x Merel (die van merel.nooij.waarbenjij.nu ;-))

• 06 Maart 2008 - 18:01

Judith:

Woehoe!!!! Go Anouk!! kijk je uit voor wilde stieren (of was dat in texas?) supergaaf om al je avonturen te lezen, hahaha die filmpjes ook super. echt heel leuk, ben heel erg benieuwd naar je cowgirlavontuur!
    xxx Judith