East as: Sweet as, BRO! - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Anouk Blom - WaarBenJij.nu East as: Sweet as, BRO! - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Anouk Blom - WaarBenJij.nu

East as: Sweet as, BRO!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

08 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Taupo

hoi hoi allemaal!

zo weer tijd voor een nieuw verhaal, een hele lange ben ik bang:P de afgelopen 4 dagen zat ik in het oosten van NZ, echt geweldig mooi! (zoals alles in NZ mooi is:P) compleet afgezonderd van de wereld, geen internet verbinding, geen telefoon bereik, zo raar allemaal! maar tegelijkertijd: wat een heerlijke rust! midden in de natuur, je komt niemand tegen en onderweg stop je in vergeten dorpjes om een broodje te halen, helemaal uitgestorven. klinkt heel stom, maar ik had niet verwacht dat ik zoiets zou meemaken! ik ben ook helemaal geen andere toeristen tegen gekomen dan de groep waarmee ik reisde.

4 februari vertrokken we naar Te kaha via rotorua. Eerst nog afscheid genomen van tjessa, nu staan we er toch echt alleen voor! tjessa gaat weer terug naar sydney voor haar cowgirlkamp, enjoy girl!

ik had meteen al lol met de buschauffeur andy (LEKKER DING!), onze eerste stop stonden we te wachten voor de de wc en toen vroeg ik: what's you name, busdriver? hij: Andy, and your name should be 'lekker ding':P dus ik stond hem echt verbaasd aan te kijken, ging ie vertellen dat ie een NL vriendin heeft gehad en dat ie welgeteld 4 zinnen NL kon: 'lekker ding', 'lekker kontje', 'neuken in de keuken' en 'ik hou van je', meer heb je ook niet nodig in NL zei ik tegen hem:P dus dat was wel even lachen. vervolgens nog wat mensen opgehaald, bleek dat er een jongen teveel was ingepland in de bus, FOUTJE. er was dus ook geen plaats meer voor hem en voor zijn backpack. dus Andy vraagt voor de grap: mag ik die backpack op je schoot zetten. ik: ja hoor. doet ie t nog echt ook! zat ik daar, met een backpack die 2 keer groter was dan ik! maar ik laat me niet kennen natuurlijk, dus vanaf toen noemde iedereen me 'crazy dutchie':P

we hadden echt een geweldige groep! de helft was engels, een NL koppel, 3 japanners en een duitse jongen. maar het klikte allemaal zo goed! dat komt mede ook door het eerste hostel waar we verbleven, iedereen die daar sliep werd lid van de familie. en zo voelde het ook echt! je moest allemaal wat over jezelf vertellen, je naam, je leeftijd, je land en je claim to fame:P dus ik vertelde dat ik eerste vrouwelijke minister president wilde worden van NL. haha je had die gezichten moeten zien! 2e bijnaam: prime minister of holland;) na de voorstelronde gingen we met zn allen in de hot tub zitten, echt humor! ik had met laura (engels meisje) een PAK wijn gekocht van 3 liter, en dat was nog niet genoeg, want ze kocht voor zichzelf ook nog een fles rose. die engelsen kunnen echt drinken joh! de hele rand van de hot tub stond vol glazen en flesjes, heel erg gezellig allemaal:D

die avond zijn we weer met een aantal de hot tub ingedoken, echt heel erg relaxt! we zijn zelfs nog gaan nachtzwemmen in de zee, echt geniaal, je ziet de golven niet aankomen, dus voor je het wist lag je weer in de branding te spartelen:P het zeewater is trouwens best wel warm hier, dus geen zorgen mam;) mooie sterrenhemel ook, zelfs een vallende ster gezien! mn wens blijft geheim natuurlijk;)

de volgende ochtend gingen we op weg naar de east cape, maar we mochten niet gaan voordat we voor chay (eigenaar hostel) een liedje hadden gezongen. hij had wel een paar teksten voor ons, zie de foto's;) was echt leuk, en chay maakten ons er ook nog even attent op dat ie mensen in het huwelijk kan laten treden, wat ie graag wil doen is een 'naked hot tub wedding' dat vond ie wel wat voor mij:P dus ik: oke, I'll keep it in mind;)
na dit superhostel verwachte ik dat het volgende hostel tegen zou gaan vallen, maar dat viel reuze mee! ook heel erg afgelegen, maar wel gezellig. je kon hier bone carving doen. zelf een ketting slijpen uit botten, dat heb ik gedaan, mijn teken staat voor eeuwige liefde. als 2 wegen van geliefden elkaar weer scheiden en het is ment to be, kom je vanzelf weer bij elkaar. verder staat het ook voor de liefde voor familie en vrienden die ver van je verwijderd zijn. het is dus dat liefde altijd even sterk is, no matter how far you're away;) vond ik wel heel mooi aangezien de huidige situatie;)

die avond maakte andy een kampvuur en kwam tracy met het geweldige idee om allemaal oude spelletjes te gaan doen, zoals kruiwagen rijden en suck and blow (een kaart doorgeven van mond op mond). dat laatste spel was echt super! ik stond in de finale ondat ik zo goed kon... nou ja, je snapt t wel:P echt gigantisch in een deuk gelegen, kwam ook mede door de 3 liter box wijn, want laura en ik waren nog niet eens op de helft!:P zie de foto's voor de spelletjes;) na de spelletjes gingen we marsmellows roosteren en sterren kijken, hoe cliche wil je t hebben!:P een aantal jongens (matt, harry, andere matt en rory) waren die nacht nog gaan jagen op possums (soort kleine katten), maar de buit was niet zo veel. t was meer het vast houden van een geweer;)

na alweer een geweldige avond was het de volgende ochtend al weer tijd om te vertrekken, naar tatapouri dit keer. wederom een heel gezellig hostel aan het strand met de mogelijkheid om roggen te voeren, haaienkooi duiken en surfen. genoeg te doen dus! ik besloot om te gaan surfen de volgende ochtend, hoewel ik sterk twijfelde, aangezien in het zelfde water ook het haaienkooi duiken gedaan werd... gelukkig was het weer te ruw voor het duiken, dus dat ging niet door, geen haaien in de buurt dus;)

maar eerst over de avond der avonden tot nu toe! we gingen lekker BBQ-en en na de BBQ waren we allemaal gezellig aan het kletsen met elkaar. ik was met Joe (engels) aan het praten over van alles en nog wat, hele leuke jongen:D en toen kwam tracy (leuk mens!) weer met een idee: DRINKING GAMES! we begonnen met horse riding, je moest een kleur kiezen en als je verloor moest je drinken:P ik verloor met joe, dus we moesten drinken;) vervolgens het spel higher, lower, waarbij ik wat meer geluk had en daarna kwam de finale: SPOONS! zo snel mogelijk 4 dezelfde kaarten krijgen en een lepel pakken, de gene die te laat was en dus geen lepel had moest een mix drinken van alle drankjes die er waren, gelukkig heb ik uitstekende reflexen, dus dat noodlot bleef me bespaard.
nou na de drinking games was iedereen behoorlijk tipsy, dus gingen we balkworstelen, jongens tegen de meisjes. ik moest als eerste tegen harry (2 keer zo groot als ik, en 2 keer zo dun:P) en natuurlijk won ik, je kon m zo van de balk blazen:P ik was alleen een beetje hardhandig, daarom heeft ie nu een flinke schaafwond op zn elleboog(A) en wordt ie de rest van zn reis getreiterd met het feit dat ie verloor van een klein roodharig meisje:P ondertussen werd er nog iemand in de zee gegooid, iedereen was behoorlijk dronken, ik voelde me super, hoewel ik toch echt wel 5 glazen ophad:P

tijd om te gaan slapen... dacht ik, eenmaal in de huiskamer aangekomen kwam jack op het geweldige idee om 'hints' te spelen, wat we dus ook gedaan hebben... 4 uur lang! van 12 tot 4 uur in de ochtend, echt we bleven maar komen, super gelachen! toen besloot ik maar in de woonkamer te gaan slapen, om mn kamergenoten niet wakker te maken, joe en harry sliepen ook in de woonkamer, was echt gezellig:D alleen hadden we er geen rekening mee gehouden dat we de volgende ochten om 8 uur moesten surfen:P er zouden er 10 gaan surfen, uiteindelijk was ik de enige;) stelletje softies, die mannen! iedereen had namelijk een kater en ik had gelukkig nergens last van;)

dus ik heb heerlijk in mn eentje gesurfd, de hele oceaan was voor mij alleen. echt lekker om ze vroeg te surfen! voor het eerst op een hardboard, ging echt wel goed! alleen was mn wetsuit wat minder prettig, ik heb hele rode striemen in mn nek staan nu. daarom heb ik ook zelf een surfoutfit aangeschaft, gewoon een shirt en een short, heb ik daar in ieder geval geen last meer van, want reken maar dat er nog veel surfsessies aankomen, michiel, eat your heart out!:P

nou dat was mn lange lange verhaal. echt 4 geweldige dagen gehad, door hele mooie landschappen gereden, leuke mensen leren kennen die ik weer ga ontmoeten in wellington. ik vond het echt jammer dat je de groep nu weer uit elkaar is. ik ben nu voor het eerst echt alleen en ergens is dat ook wel heel erg fijn. vanaochtend afscheid genomen van de engelsen en meteen daarna voor het eerst ECHT boodschappen gedaan ( dus gezonde producten, bye bye mcdonalds:P) moest ook wel, want morgen ga ik iets heel erg intensiefs doen, de tongariro crossing, een 7 uur durende wandeling langs de emerald lakes, de mooiste 1 daagse wandeling ter wereld. moet om 5.40 uur klaar staan, dus vroeg op! er zijn daar geen winkels, helemaal niks, ik moet dus alles zelf meenemen. ik heb er heel erg veel zin in, je maakt de wandeling namelijk alleen. Lennard heeft m ook gedaan, het moet helemaal geweldig zijn, maar dat lezen jullie in mijn volgende verhaal!

veel liefs Anouk

• 08 Februari 2008 - 07:28

Lenny:

volgens mij heb je het enorm naar je zin gehad met je east as trip??!!!! Keep on going...

kisses

• 08 Februari 2008 - 13:53

Jane:

Hey crazy-dutchie;)!

Wooooow echt supervet!! Leuk man al die gezelligheid;)! :) Ziet er echt leuk uit allemaal... en wooow supermooi die stranden enzo:|! Hahaha een mooi land, gezelligheid en leuke jongens: Anouk is paradise people!!;) Ik zie je al helemaal staan op die balk met dat worstelen superfanatiek natuurlijk (btje uitsloven natuurlijk;)), maar kijk om nou gelijk mensen te gaan verwonden.. het moet wel gezellig blijven weetje:P
    Nou ontzettend veel plezier verder, maar dat moet wel lukken zo te horen;)!! Wandelse!!

xxx Jane

• 08 Februari 2008 - 15:06

Esmee:

hoi noukie :D
    egt gaaf dat je het zo naar je zin hebt en dat je kan surfen waar je wilt! hopelijk bevalt het wel een beetje in je eentje:) anders bel je maar even;) natuurlijk wel als ik thuis ben :P

super veel xxx je zusje

• 08 Februari 2008 - 17:25

Ed:

Wanneer ik moet gaan stemmen voor een nieuwe minister-president, dan weet ik wel op wie ik moet gaan stemmen. Krijgen we hier misschien eindelijk ook eens een avontuurlijk landje. Ik spring er eigenlijk vandaag pas in je verhalen en ik kan me goed voorstellen dat je aan het genieten bent. Je zult hier later nog vaak van nagenieten en de ervaringen die je nu opdoet zal niemand je af kunnen nemen. Mooie foto's van de omgeving en gezellige foto's van jou en de groep. Ook ik kijk uit naar de video van het bungiejumpie verhaal. Anouk ik hoop dat je genoeg credit hebt om al je dromen uit te laten komen in deze landen en dat je nog terug wilt komen over tig-weken!

Tot je volgende verhaal.

Ed van Niel

• 08 Februari 2008 - 21:15

Simoon:

Eeey spookie! Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ben heel benieuwd hoe je die wandeling hebt ervaren. Dat lezen we vast wel weer!

Keep having fun girl!
    Simoon

• 08 Februari 2008 - 23:06

Inge:

zozozo,meisje, is er eigenlijk ook iets wat jij niet durft of kan? je bent ook echt voor alles in. kicken hoor.ik denk wel dat dit de mooiste keus is in je leven die je ooit hebt gemaakt nouk.........tot heel snel. kusjes inge

• 09 Februari 2008 - 02:58

Tjessa:

hey meid,

Gafe dingen gedaan zie ik wel! ben trots op je! hahahaha ben nu in brisbane en vertrek vanavond met de nachtbus naar Tamworth...En dan zie ik na de cowboycursus weer verder! Ben jaloers op je dat je weer hebt gesurfd! Ik wil ook weer........maar de eastcoast komt er ook weer aan....

Seey ya Kus Tjes

• 09 Februari 2008 - 12:00

Marlon:

Hej meis!

Jeetje wat een leuke verhalen! 'jaloers-jaloers!!'
    Gelukkig heb je het onwijs naar je zin!
    Ik geniet van je verhalen!!
    Heel erg veel plezier daar!

xx!!

• 10 Februari 2008 - 12:57

Fam. Weersma:

Hoi Anouk, we genieten van je berichten en wat een prachtige foto's!!
    Geniet jij maar lekker verder daar, dan hebben wij veel te lezen.

groetjes,
    Alex en Monique