river valley and wellington
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
12 Februari 2008 | Nieuw Zeeland, Wellington
tijd voor een nieuw (en kort) verhaaltje:P momenteel zit ik in Wellington, de hoofdstad van Nieuw-zeeland. (nee dat is niet auckland, voor de mensen die denken het beter te weten:P) wellington is de plaats waar men politieke besluiten neemt voor het hele land, de laatste die ze genomen hebben: verbod op filmen van politici tijdens vergaderingen, omdat de helft zit te slapen en de andere helft uit hun neus te eten;) oja en nog een leuke: men mag kinderen niet publieklijk op de kont slaan als men het kind wil straffen. nu weet je ongeveer wat voor land het hier is:P
maar voordat ik hier kwam moest ik eerst vertrekken uit taupo, dat ging namelijk niet zonder slag of stoot. mn bus was er namelijk na een kwartier nog niet. ik dacht: ze nemen het vast ruim met de tijd hier, dus laat ik nou niet de opgefokte stipte nederlander gaan spelen, maar dat hield ik slechts een kwartier vol. ik heb het hoofdkwartier gebeld en even beleefd gevraagd waar GVD mn bus wel niet bleef(A) heel apart, na 2 minuten stond er netjes een grote groene kiwi bus voor mn neus, toch wel goed om nederlander te zijn dus;)
maar op weg naar river valley! onderweg stopten we nog bij een waterval waar de mogelijkheid zich voordeed om ervan af te springen... en anouk zou anouk niet zijn als ze dat niet zou doen, ook al regende het op dat moment:P natuurlijk was ik veruit het enige meisje dat het deed (ja mam, I know) dus dat wekte weer veel respect op bij het mannelijk geslacht:P want de waterval was toch wel ruim 7 meter! ik had me alleen vergist in de temperatuur van het water. steve (busschauffeur) zei: it's a vulcano river, so don't worry, it's nice and warm. dus ik met mn naieve hoofd geloofde dat en ik sprong... IJS EN IJSKOUD! ik heb nog nooit zo snel gezwommen en daar stond steve dan met een dikke jas aan en een grote grijns op zn gezicht. nou ja, ik was nu toch nat, dus waarom niet gewoon nog een keer springen? was wel supergaaf, er staat een foto bij van de waterval;) voor de echte LOTR fanatiekelingen: deze waterval werd gebruikt voor de scene waar gollem een vis doodslaat op de rotsen en zegt: food for the master! volgens mij is dat in de eerste film? nou ja, daar ben ik dus vanaf gesprongen!:D
na de waterval kwamen we aan in de lodge van rivervalley, gelegen aan een prachtige rivier en dito landschap (hoe kan het ook anders) met een aantal van de groep zijn we in de rivier gaan zwemmen en van rotsen afgesprongen, supergaaf! en daarna nog even beach volley gespeeld, supermiddag!
de volgende dag gingen we op weg naar wellington, onderweg stopten we in het stadje Bulls, waar ze een dutch deli hadden... DROP EN KAAS! ik en caroline gingen helemaal door het lint bij het zien van de hagelslag, drop en NL kaas;) de rest stond ons echt vreemd aa te kijken. ik heb wel even kaas, drop en stroopwafels gekocht, tjonge wat mis ik NL dacht ik op dat moment! wij maken toch de beste kaas!
vele dropjes en stroopwafels later kwamen we (misselijk) aan in wellington. hele leuke stad, veel (gratis) activiteiten. vandaag ben ik naar het nationaal museum gegaan, te papa. heel gaaf, wel 6 verdiepingen vol kunst (marije, ze kunnen dr hier wat van) historie (esmee, allemaal skeletten van walvissen en andere dieren) en over hoe nieuw-zeeland geworden is zoals het nu is. heel interessant en leerzaam allemaal en echt wel 1 van de mooiste musea die ik gezien heb. en dat allemaal voor niks!
morgen vertrek ik met de ferry naar nelson, vlak bij het abel tasman park. voor degene die zich afvragen waar mn verhaal over de 7 uur durende wandeling is: die is er niet:P de wandeling werd gecanceld voor 2 dagen vanwege het slechte weer... heb ik weer. maar desondanks hoop ik een mooie wandeling te gaan maken in het abel tasmanpark! maar ik zie wel waar de wind me heen brengt, alles is hier mooi, dus no worries!
liefs Anouk
PS: ik heb ook skype hier, anouk-blom is mijn skype naam, dus heb je behoefte om me een keertje te bellen, mail dan even, dan laat ik weten wanneer ik kan;)
PS2: willen jullie foto's blijven zien, dan zou ik t fijn vinden als er fotoruimte cadeau werd gegeven, anders gaat t nogal moeilijk;)
12 Februari 2008 - 15:25
Jane:
ik zei het Wellington is de hoofdstad!!:O hahaha
Wow jij durft zeg!!:| Zag er ten minste vet eng uit, mij niet gezien;).. en jij doet het weer! Uitslover;)!
Beetje jammer van het slechte weer, maar zo te zien maakt het landschap een hoop goed:)!
Nou heel veel plezier verder!
We missen je! Tot skypse dan maar he;)!
xxx Jane -
12 Februari 2008 - 18:17
Zij Van Hiernaast:
Hallo Anouk,
net als bij eerder berichten genieten we weer op afstand mee van je avonturen. Wij dachten altijd dat jij het rustige buurmeisje was!! We zullen het maar zeggen: we zijn stinkend jaloers! Het volgende reisdoel staat inmiddels vast: wij gaan (ooit) nog een keer naar Nieuw Zeeland.
Geniet van de rest van dit mooie eiland en laat ons maar geieten van de foto's (je hebt weer wat ruimte).
tot de volgende keer,
Jos en Carla -
13 Februari 2008 - 16:16
Suzanne:
hey schat!!
alles goed??
wat ziet het er allemaal super gaaf uit!!! wordt er jaloers van!!
blijf ook via je mams op de hoogte;)
ik mis je wel met stappen en werken!! heb alweer veel verhalen voor je hahahaha;)
we duimen voor beter weer!! en heel veel plezier!!
dikke kus
suus -
16 Februari 2008 - 06:26
Hey Meissie,:
tof dat je het nog zo naar je zin heb !waaghals dat je oook bent! super toch! Ik ben net terug van cowboykamp en het was echt geweldig!!!met kalfen en schapen geworsteld,hehehe onder de sterren geslapen...naja hoor snel weer van je! Fotos volgen nog!
Liefs Tjes -
17 Februari 2008 - 19:21
Kelly!!!!!:
hey meissie!!! alles goed...nou dat hoef ik eigenlijk niet te vragen hihihi heb net naar je foto s gekeken en zie dat je je prima red!!!
met mij ook alles goed... heb nog steeds met mijn lieve marvvvviieee!!!
hou je in de gaatuuhhhh he hihihi dikke xxxx van je douglas dinnie!!!!!!!!!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx