fruitplukken: a living hell! - Reisverslag uit Bundaberg, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu fruitplukken: a living hell! - Reisverslag uit Bundaberg, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu

fruitplukken: a living hell!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

17 April 2008 | Australië, Bundaberg

hallo allemaal!

van te voren alvast een waarschuwing: dit wordt mn eerste chaggerijnige verhaal!

zoals k verteld heb, ben ik gaan fruitplukken echt een RAMP. verdient vrij weinig en is gewoon dodelijk saai. als eerste hebben we citroenen geplukt, je moest een hele grote bin vullen en daar kreeg je dan 100 dollar voor. tjessa en ik dachten dat doen we even, nou dus mooi niet:P aan t einde van de dag hadden we met zn tweeen 75% van de bin gevuld en we waren bek af na 6 uur werken. en wat hadden we verdiend? nog niet eens 20 euro de man! grote flop dus. tjessa is meteen gestopt, die werd de volgende dag ook wakker met een hele pijnlijke rug, en ik ben gaan tomaten plukken, dat was helemaal niks. op je knieen door die rijen heen om je emmer te vullen, waar je dan 1,80 dollar voor kreeg... echt schandalig! en dan zijn er van die mensen die t al heel lang doen, vooral aziaten, die vliegen echt door de tomaten heen! en dan pikken ze gewoon mijn tomaten, echt ik was woest! nou ja, gelukkig gingen we snel naar huis omdat er niet zoveel te doen was (yes weer 9 euro verdient in 5 uur tijd...) de volgende dag was wel oke, toen ging ik aarbeien planten en kreeg ik eindelijk per uur betaald, 16 dollar. wel superzwaar werk: je zit de hele dag gehurkt en staat gebukt. wel aardige mensen, maar laat ik t zo zeggen: ik heb t helemaal gehad met t fruitplukken! daarom vertrekken tjessa en ik ook morgen, lekker naar de whitsundays, lekker zeilen:P

en dan heb ik t nog niet eens over t hostel gehad! echt t smerigste waar ik ooit heb gezeten, we leven al dagen op afhaalvoedsel omdat we gewoon niet willen koken in die keuken:P zo smerig is t! daarbij komt nog dat de matrassen helemaal doorgezakt zijn, waardoor ik dus op de planken lig... al met al: mn slechste ervaring tot nu toe in australie, jaja t gaat niet allemaal over rozen:P

dit verhaal schrijf ik ook wel een beejte om jullie niet al te slecht te laten voelen in NL:P tis hier nog steeds lekker weer en ik heb me vandaag ziek opgegeven en ben de stad in gegaan samen met tjessa en sanne (nederlands) ze bekijken t maar, stelletje slavendrijvers:P

ben nu ook een stuk vrolijker, weer wat geld uitgegeven(A) kep een nieuwe camera gekocht, een hele mooie roze:D 5 x optische zoom en 8.0 megapixel voor 180 dollar = 120 euro... best goedkoop dus:D en daarbij steun ik ook nog t borstkankerfonds, toch nog wat goeds gedaan:P mooie heldere foto's, dus ik ben er heel blij mee:D nu alleen nog ervoor zorgen dat k m niet meeneem t water in... nog ff zo een koordje kopen dat ie om mn nek kan, in plaats van in mn hand...

nou dit was mn depressieve verhaal, volgende keer doe ik weer vrolijk hoor, moet ook wel, dan heb ik als t goed is gesnorkeld en gezeild op t great barrier reef, das niet zo heel vervelend toch?:P

dikke knuffel Anouk

ps: nog steeds geen behoorlijke computer gevonden... ik beloof volgende keer foto's!

• 17 April 2008 - 10:21

Henk Delfos:

Beste Anouk, ik beloof je als je thuis komt je van mij citroenen en, tomaten, en aardbeien krijg, pas goed op jezelf doei Henk

• 17 April 2008 - 17:20

Lydia:

Hahahaha...super verhaal!!! Have fun with my sister! Greetz Lydia

• 17 April 2008 - 18:42

Jane:

Geld uitgeven is gewoon ook veel leuker dan geld verdienen he;)
    Nou, het volgende hostel kan zo te horen alleen maar beter worden.. gelukkig ben je niet alleen!!
    Sterkte verder!! xxx

• 18 April 2008 - 01:01

Ingmar:

haha klinkt niet zo best allemaal!
    gelukkig ben je het weer ontvlucht, de slavenhandel!!
    veel plezier weer hehe
    (K)
    ing

Anouk

hoihoi! Mijn naam is Anouk en ik ben 18 jaar. Na het 'harde werken' op de middelbare school vond ik het tijd voor een pauze, een lange pauze:P daarom heb ik er voor gekozen om een tussenjaar te nemen waarin ik een half jaar ga werken (om te sparen) en een half jaar naar Australie en Nieuw-Zeeland ga (om het allemaal weer uit te geven:P).Natuurlijk ik heb er ongelooflijk veel zin in! 14 januari 2008 is het dan eindelijk zover, dan laat ik Nederland voor wat het is en zeg ik: Australië, HERE I COME!