Barrossa Valley: wijn proeven! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu Barrossa Valley: wijn proeven! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu

Barrossa Valley: wijn proeven!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

13 Mei 2008 | Australië, Adelaide

hoi hoi!

heb zojuist een wijntourtje gedaan, heerlijke wijnen geproefd, ben nu dan ook redelijk aangeschoten, dus alles wat ik zeg moet je maar met een korreltje zout nemen:P

vanochtend werd k opgehaald bij mn hostel om half 9 om lekker de barrossa valley in te gaan. de barrossa valley is de meest populaire en productieve wijnstreek in heel australie, dus daar moet je geweest zijn;) als eerst gingen we naar een gigantisch hobbelpaard (vraag me niet waarom, maar blijkt heel populair te zijn:P) blijkt dat daar een speelgoedleverancier zit, ze maken alles van hout. als je er binnen liep schoot de houtgeur je neus in en het zaaggeluid je oren:P maar op naar de wijngaarden, want daar kom ik voor dacht ik:P ik was trouwens veruit de jongste van de hele groep, de bus zat vol met oude van dagen die s even gezellig een dagje wijn gingen proeven. t eerste wat aan me gevraagd werd was: were you from? dus ik: holland. oudere mensen hier noemen je niet bij naam maar bij land:P ik was dus Holland. verder nog een aantal mensen van de states, china, engeland (natuurlijk) en polen (???), een gemixte groep dus. de buschauffeur stelde nog voor een internationale drinkwedstrijd te houden, maar ik was de enige enthousiaste samen met rachel (engeland) die overigens niet bejaard was:P

maar op naar de eerste wijngaard! heel luxe allemaal, je kon wijnen proeven van 180 dollar (= 120 euro) maar daar moest je dan weer extra voor betalen. k heb t maar bij de goedkopere gehouden, wijn is wijn, en aangeschoten is aangeschoten:P hier hebben we 5 wijnen geproefd, best lekker! k voelde me nog niet aangeschoten, had namelijk een zwaar ontbijt genomen:P vervolgens hadden we lunch en daarna door naar de volgende wijgaard, we hadden er immers nog 3 te gaan. de tweede vond ik persoonlijk het leukst, door een familie gerund en nergens in de wereld te koop alleen op de wijngaard zelf. daar heb ik wat wijn gekocht met de gedachte van: ik stuur t wel op. blijkt dat opsturen zo'n 150 euro te kosten! nou, fijn is dat, moet ik dat ook weer meeslepen, dus nog even geduld opa en oma:P maar het is wel een hele lekkere, heb m zelf ook geproefd:D

de derde en vierde wijngaard moest je zelf uitzoeken wat je wilde proeven, dus ik: alles graag:P haha nee hoor, kep denk ik in totaal 30 soorten wijn en port geproefd, toen had ik er wel weer genoeg van;) licht wankelend stapte iedereen weer de bus in op een aantal bejaarden na, die dronken niet... waarom ga je dan in godsnaam mee met een wijntour? maar ja, je hebt mensen en je hebt fietsbellen, zoals mn mama altijd zegt:P

hahaha al met al een geslaagde dag die we afsloten met de whispering wall... jaja, deze muur was ongeveer 100 meter lang en als ieder aan 1 kant ging staan en ging praten leuk t net alsof ze naast je stonden, heel apart maar wel vet grappig! rachel de hele tijd: are you still there? you coming back yet? en ik lachen, wat je dan vervolgens door de hele vallei hoort natuurlijk:P

morgen weer een vroege dag, op naar melbourne! had bijna een lift gehad van een jongen chris, maar helaas waren de plaatsen al bezet. hadden elkaar nog nooit gezien, maar we zijn nog wel even gezellig een biertje gaan drinken en toen baalde ie er gigantisch van dat ie de plaatsen al had weg gegeven:P

hahaha, zo gaat dat in backpackersworld, zie m waarschijnlijk nog in melbourne, maar zo lang blijf ik daar niet, heb nog maar een week in australie! dus nog even de great oceanroad, melbourne, wat vrienden opzoeken in sydney en 21 mei vlieg ik naar maleisie, zo gaat t toch wel heel snel allemaal! ach, als ik straks weer thuis ben, lijkt t alsof ik nooit ben weggeweest:P

liefs Anouk

• 13 Mei 2008 - 11:43

Henk Delfos:

Beste Anouk, als je thuis kom meld ik je wel bij de AA, dan ben je van je drankprobleem af, groetjes , voorzichtig hoor Henk

• 13 Mei 2008 - 11:59

Ed:

Anouk, al ff niet meer op de weblog gekeken, maar nu ben ik weer helemaal bij. Bedankt voor de Real Life. Weet ik waar ik ooit wel en niet naar toe moet. Heb je nog wel verschillen geproefd aan het eind van de tour of wat het alleen maar lekker? Neem de raad van Henk maar aan want de BTW is hier alweer gestegen!
    Het is nog steeds zonnig hier en er staat een lekker windje. Dus er kan volop gesurfd worden. Net Australië dus.
    What's the differance?

Later........

• 13 Mei 2008 - 18:50

Jane:

Heey Holland!!
    Anouk is mee geweest met een bejaardensoos haha vet grappig:P!! Zo'n whispering wall hebben ze trouwens ook in de Sint Pieter in Rome.. dus ik heb dat ook ooit eens meegemaakt haha.. maar bij ons deed ie het niet echt:S;). In ieder geval, opstaan met twee aspirines en een biertje, dan heb je geen last van een kater.. het studentenleven leert je zoveel nuttige dingen joh;).. Houd je taai!! xxx

• 14 Mei 2008 - 17:11

Avalon :

heej Noukie,

Iedere keer vindt ik het weer bijzonder wat je meemaakt. En geniet nog van die ene week in Australie, want een week is zo voorbij:p

Veel plezier nog in Maleisie!!!

Groetjes en een dikke knuffel van alle Danners:p!!

• 15 Mei 2008 - 08:46

Tjes:

Hey maatje,

Ik ben gister thuis gekomen van een lange vlucht en heb heerlijk gelapen in mijn eigen bedje...Mis je wel al hoor! Maar we blijven zeker contact houden!
    Zit nu in Heerenveen je verhaal te lezen en ik baal toch wel een beetje hoor...;)Ik hier,jij daar......
    Maar goed je heb nog maar een weekje te gaan! Geniet volop en doe iedereen de groeten daar waar ik niet meer afscheid van kon nemen ok!
    En ik ben ook zo benieuwd naar je verhalen verhalen en maleisië !!!!
    U can do this!!!!!

Keep in touch!