great ocean road, melbourne & sydney! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu great ocean road, melbourne & sydney! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Anouk Blom - WaarBenJij.nu

great ocean road, melbourne & sydney!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

19 Mei 2008 | Australië, Sydney

hallo allemaal!

tijd voor mn laatste verhaal in australie! jaja geloof t of niet, over 2 dagen (op woensdag 21 mei) vlieg ik naar singapore om vervolgens een maand rond te trekken in t mooie maleisie, heel veel zin in, maar ergens erg jammer dat ik australie moet verlaten, heb hier toch wel 3 maanden gezeten, tis bijna thuis... nou ja... bijna:P

maar na een 12 uur durende busreis vanuit melbourne ben ik weer heelhuids aangekomen op de plek waar het allemaal begonnen is: sydney! en geloof t of niet, I love sydney. komt waarschijnlijk omdat ik veel dingen van sydney al ken en ik weet waar ik naar toe moet, soort zoetermeer maar dan anders:P de busreis ging trouwens niet helemaal soepel, ik zou eerst op zondagavond vertrekken uit melbourne maar door een vergissing van t hostel had ik de verkeerde tram gepakt en dus mn bus gemist... en er was me nog nadrukkelijk gezegd dat als ik m zou missen ik de lul zal zijn, geen geld terug zou krijgen en alles weer opnieuw moest boeken... maar wie niet waagt wie niet wint dus ik t kantoor opgebeld met de vraag of ze echt niets konden doen en t hele verhaal uitgelegd. een hele vriendelijke dame heeft toen voor 15 dollar (= 8 euro) mn ticket omgeboekt omdat ze vond dat t niet mijn fout was en je zowiezo niet op t openbaar vervoer kan vertrouwen... YES! scheelt me toch weer 40 euro:P hier was ik echt heel erg blij mee natuurlijk, had alleen nog een ander probleem: had geen onderdak meer in melbourne! dus ik half melbourne afgelopen voor accomodatie en woehoe, weer gelukt! klinkt heel stom, maar dit vond ik pas t echte reizen, gewoon improviseren, tis net dansen eigenlijk:P bleef er ook vrij nuchter onder, ondanks t altijd mn grote angst was om een bus te missen ofzo, maar zo blijkt maar weer: niets is onmogelijk! en gelukkig was Chris (engelse jongen) bij me, dus ik stond er niet alleen voor, heeft de hele tijd mn bagage gedragen en is uiteindelijk ook in t zelfde hostel gebleven om er zeker van te zijn dat ik de bus zou halen de volgende ochtend:P zo zie je maar, backpacker begrijpen elkaar;)

maar er is nog heel veel aan vooraf gegaan, kep sinds adelaide niet meer geschreven! laat ik daar maar even beginnen!

14 mei om 6.20 uur werd ik opgehaald om te vertrekken naar Melbourne via het grampians national park en de great ocean road. deze tour zou 3 dagen duren. als eerste reen we richting de grampians om daar een wandeling te gaan maken (had ik nog niet gedaan:P) deze wandeling bleek uiteindelijk een soort rotsklimmen te worden, ik was dus helemaal in mn hum en klauterde naar boven, de hele groep stond me scheel aan te kijken hoe ik toch zo snel boven kwam (ingmar, nogmaals bedankt voor de klimlessen:P) zo had ik dus tijd om langer van t uizicht te genieten... en wat voor uitzicht! grampians is het mooiste national park van australie als je t mij vraagt! vooral omdat je er ook alles kan doen, veel boulderaars tegengekomen (check de foto's ingmar:P) en t uitzicht is gewoon waanzinnig! k vond de korte wandeling al schitterend, laat staan toen we naar de zonsondergang gingen boven de grampians, SUPER! ontdekte ook een panorama functie op mn camera, vet cool!

we verbleven die nacht in holls gape, om de volgende ochtend een andere wandeling/rotsklim te gaan maken van circa 3 uur (klinkt lang, maar daar draai ik mn hand niet voor om, toch tjes?:P) en deze wandeling was denk ik wel t hoogte punt van mn trip, echt de foto's zeggen alles, zodra ik op t uitkijkpunt stond kon ik mn ogen gewoon niet geloven, zo mooi! nog helemaal in extase van deze ervaring stapten we weer de bus in en op naar de great ocean road, ook heel mooi, maar mijn hoofd zat nog steeds bij de grampians:P gelukkig dacht anna (engels meisje) er ook zo over, samen zitten wegdromen:P trouwens ook nog een helicoptervlucht gedaan boven de great ocean road, dat was t zeker waard! voor 60 dollar (=40 euro) kon je 15 minuten de lucht in, heel mooi! nog maals: foto's;)

we reden verder langs de great ocean road en kwamen in t schattige princetown waar we die nacht bleven slapen (princetown kent zo'n 10 inwoners) er waren meer backpackers dan locals:P lekker rustig dus:P films gekeken, gekaart, we leken net een familie. zo noemde dave (gids) ons ook, one happy family! knettergek die gids, supergozer:P

tijd voor de laatste dag! we gingen een boomwandeling doen... the otway treetop fly walk... juist ja. was niet zo heel boeiend je ziet vooral... bomen. hele hoge bomen, das waar:P t was ijskoud dus anna en ik gingen er in sneltreinvaart doorheen, want op t einde wachtte er warme chocomelk:P weer de bus in en op naar melbourne en dat was t einde van de trip! we hadden echt een gezellige groep, veel nederlanders maar hoe raar ook ik had er amper contact mee, ging veel meer met anna om, echt een leuke meid! ze nodigde me al uit om een keertje naar london te komen, ga ik misschien ook wel doen! gelukkig verbleven anna en ik nog een tijdje in t zelfde hostel om melbourne te ontdekken... de eerste dag zijn we praktisch t hostel niet uitgekomen, we waren gewoon moe! s'avonds weer met chris afgesproken die ik in adelaide had leren kennen en de volgende dag zijn we met zn drieen melbourne gaan verkennen, musea, artgalleries, overal geweest:D was vet gezellig en melbourne heeft een aantal goede musea. we hadden misschien nog wel de meeste lol om de 3d brillen... heel kinderachtig ja:P iedereen zat aandachtig de film van einstein over t heelal te kijken terwijl wij foto's van elkaar aan t maken waren met bril en tegen iedereen aanliepen omdat je geen steek kon zien:P

oja, schockend nieuws! ik ben moeder, blijkbaar:P ik stond rustig naar een film over de ocean te kijken komt er in een keer een kind aan en die vliegt me om me middel begint me te knuffelen en te huilen en mama tegen me te zeggen... dat was een hele nieuwe ervaring:P blijkbaar willen kinderen mij gewoon als moeder:P zn vader kwam al aangerend en verontschuldigde zich 1000 x, waarop chris weer zei: en komt ie je bekent voor of heb je er al te veel gehad? *PATS* juist ja, die denkt nog wel een keer na voordat ie wat zegt:P

maar dat was mn hele verhaal wel weer, mn laatste verhaal SNIK! hoop dat jullie mn verhalen uit australie leuk vonden, ben nog niet klaar natuurlijk, maleisie zit vast ook weer vol avonturen, moet nog t een en ander regelen in sydney wat vrienden opzoeken en dan is t bye bye australia, hello malaysia!

• 19 Mei 2008 - 11:12

Lisette:

Geniet nog even van je laatste dagen daar en heel veel succes alvast in maleisie!! Dikke kus!

• 19 Mei 2008 - 13:21

Jane:

Heey!! Wat fijn dat je ff belde joh:D.. echt heel leuk!!:D Heel veel plezier in Maleisië & Singapore!! En trouwens, die foto's zijn echt supergaaf, echt heel mooi!!:D Je moet ze zeker gaan uitvergroten!! xxx Jane

• 19 Mei 2008 - 15:05

Tjes:

Hey weiffie,

Wauw wat een mooie foto's!!! En een helikopter vlucht is helemaal tof zeg! Had er graag bij willen zijn!!
    Doe de groeten aan Sasan van me ok? Heb ik geen tijd meer voor gehad..hehehe geniet van je laatste dagen in Sydney!!!

Oja wist je dat het tvprogramma 'the real world Sydney'in DARLING HARBOUR wordt opgenomen....Ik zag t op tv hier,vet grappig...

KusTjes

• 19 Mei 2008 - 15:24

Marian Gerritsen:

Hoi, ik heb erg genoten van je foto s en informatie over Melbourne en the great ocean road, wij gaan namelijk 13 juli 3 weken naar Melbourne waar onze dochter zaterdag voor stage heengaat. We bezoeken haar dan en reizen een weekje met de camper samen oven the road.Je hebt een super tijd daar en het is er prachtig volgens je foto s. Nog een goede reis en geniet ervan. Groetjes Marian

• 19 Mei 2008 - 17:15

Monique:

Hey anouk! Echt gaaf die fotos joh! Moet je idd uitprinten enzo. Echt superveel succes in Maleisie natuurlijk. Ik weet er niet zo heel veel van maar ik weet wel dat het daar prachtig is :-) heel veel plezier! En dan kom je straks al weer snel naar huis (jeej!) Mis je echt superveel en heel veel kussies uit Colombia ;-p

• 19 Mei 2008 - 18:08

Henkdelfos:

veel plezier in Singapore en voorzichtigaan he

• 20 Mei 2008 - 20:33

Inge En Marco:

hee anouk, telang geleden dat we gereageerd hebben. wel constant je byzondere verhalen gelezen en de prachtige fotoos bewonderd.meis,zie dit als de mooiste tijd van je leven, en nogmaals, dit nemen ze je nooit meer af,blijf van ieder moment genieten en laat het niet gewoon worden. maar als een speciale gebeurtenis in je leven. heeeeel veeeeel liefs van marco en inge en tot snel wederhoren doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii